Albi, negri și maro. Mari, medii și mici. 335 de oferte pentru iubitorii de câini – GALERIE FOTO

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     1611 Vizualizări  

Porțile s-au deschis. Poftiți, vă rog! Sute de câini și căței și-au așteptat astăzi vizitatorii, cu ocazia ”Zilei Porților Deschise” la Centrul de Întreținere și Adăpost Câini Fără Stăpân Animale Abandonate (strada Bobâlnei nr. 65). Evenimentul a început la ora 7, iar până la 8 se înregistrase un mic record. “În prima oră, am avut deja nouă vizitatori și o adopție. Nu ni s-a mai întâmplat. Sper ca până deseară să dăm spre adopție 7-8 câini”, a spus medicul veterinar Cristian Pop, coordonatorul centrului din subordinea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP).

Cei mai căutați sunt puii. Evident, aceștia sunt așezați în boxe separate și au parte de multă atenție: din partea reprezentanților adăpostului, din partea publicului și din partea aparatului de fotografiat. 🙂

Evenimentul este organizat de RADP, în colaborare cu firma ESSA GROUP‚ în calitate de coorganizator, precum și ONG-uri cu activitate în domeniul protecției animalelor, cum ar fi A.S.I.P.A., N.U.C.A., ANIMAL WELFARE și SIRIUS ANIMAL RESCUE, în calitate de colaboratori.

“Scopurile evenimentului sunt de a stimula adopția, dar și de a atrage voluntari. Nu vrem bani, ci avem nevoie de persoane care să petreacă timp cu câinii. Ei au nevoie de socializare, de contact frecvent cu oamenii, astfel încât în momentul în care sunt dați spre adopție să prezentăm un câine obișnuit cu omul. Campania noastră are și un scop de informare și educare; în acest moment, sunt tot mai puțini câini comunitari, dar există un fenomen național de abandon”, a spus medicul Cristian Pop.

În acest moment, la Centrul de Întreținere și Adăpost Câini Fără Stăpân Animale Abandonate sunt 335 de câini. Este un record nedorit. Centrul are circa 280 de locuri în prezent, așa încât toate spațiile sunt supraaglomerate. RADP a organizat o licitație pentru extinderea adăpostului; se lucrează intens la realizarea a încă 32 de locuri pentru câini, dar acestea vor fi pline încă din momentul inaugurării.

About