Adio, prieten drag! Mama ei de viață…

Autor  Ionel Lespuc   în  ,      3 saptãmâni în urmã     12258 Vizualizări  

Dini. 56 de ani. Sfârșit abrupt de drum pentru tine, prieten drag, cine s-ar fi gândit? Încă „verde”, cu rare fire încărunțite, încă activ și suplu. Aprig jucător de fotbal în curtea unei școli din Gheorgheni. Și totuși… 

Sunt 22 de ani de când ne-am cunoscut. Lucram împreună la ProTV. De atunci, viața nu ne-a lăsat să ne îndepărtăm prea tare. Oriunde ai fost, la un moment dat întâmplarea făcea să apar și eu. Oriunde am fost, întâmplarea făcea să apari și tu. Sau poate nu era vorba doar despre o întâmplare. În tot timpul ăsta, relația profesională s-a transformat într-una mult mai apropiată. Am jucat fotbal împreună, am închipuit proiecte împreună. Pe unele le-am și realizat. Am pornit la braț Cluj City Tour, cu autobuzele roșii etajate. Ce proiect simpatic! Încă mă mai regăsesc și pe mine la fotografia ta de profil de pe Facebook. Când aveam nevoie de ajutor, știam unde să sun. De prisos să spun că îți știu pe de rost numărul de telefon. Și reversul a fost valabil, dar mai rar, pentru că erai un introvertit. Ai plecat din lumea asta ducând cu tine o tonă de gânduri nemărturisite.

La naiba, Dini! Nici măcar nu ne lăsai să știm dacă erai fericit. Ai avut suferințe fizice pe care le-ai păstrat doar între tine și medici. Probabil că ai fi preferat ca nici ei să nu-ți vadă analizele, dacă s-ar fi putut.

Iartă-mă că te cert. E reacția unui om căruia îi va fi dor de tine. Încă tot nu îmi vine să cred că se întâmplă asta. Adio, prietene! Vei conduce cu siguranță un ziar, acolo, în Rai; poate chiar mă vei aștepta să fiu ghid la Paradis City Tour. Mama ei de viață…

*Daniel Dinea a fost directorul ziarului Ziua de Cluj. El a murit azi noapte, la vârsta de 56 de ani. A trecut în cariera sa pe la ProTV, Clujeanul, Ziarul Clujeanului, Viața Clujeanului, Realitatea TV Cluj.

About