Acestea sunt ultimele vehicule pe motorină cumpărate de Primăria Cluj, promite Emil Boc

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     662 Vizualizări  

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat astăzi concesionarea către Compania de Transport Public (CTP) a opt microbuze școlare. Așa cum Media9 a scris AICI, anul acesta au sosit zece microbuze Iveco Daily pentru transportul elevilor, dintre care două au fost cumpărate cu fonduri CTP, iar opt, de Primărie. Acestea se adaugă celor zece autobuze Setra, achiziționate în 2019.

La dezbaterea pe acest subiect, primarul Emil Boc a dat de înțeles că sunt ultimele vehicule cu motoare termice cumpărate la Cluj. De acum, se vor achiziționa doar mijloace de transport electrice.

Discuția a fost deschisă de consilierul local Alexandra Oană. Aceasta a întrebat de ce s-au mai cumpărat vehicule pe motorină, dacă strategia orașului este ca, din 2026, să treacă la un transport 100% ecologic.

I-a răspuns primarul Emil Boc. “La momentul când am lansat licitația, s-a făcut un studiu și nu erau astfel de vehicule electrice. Acum sunt. De acum înainte vom cumpăra autobuze electrice, inclusiv pentru transportul elevilor. Cu siguranță va mai fi nevoie să cumpărăm autobuze pentru elevi, chiar dacă prețul pentru autobuzele electrice este mai mare decât al celor clasice”, a fost mesajul primarului.

Potrivit primarului, în acest moment jumătate din flota CTP Cluj este nepoluantă.

About