Această arătură va fi bază sportivă funcțională în cel mult cinci luni, promite Emil Boc

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     2072 Vizualizări  

Primarul Clujului, Emil Boc, a reiterat astăzi promisiunea că Baza sportivă „La terenuri”, din Mănăștur, va fi gata conform termenului stabilit în contract. Iar acest termen este luna septembrie 2021. Suntem în mai, așadar în patru sau cinci luni totul ar trebui să fie „la cheie”. Asta în condițiile în care, la începutul anului, în Primărie se știe că există deja întârzieri serioase la proiect, iar cel mai optimist termen avansat era decembrie 2021.

„Va fi gata în septembrie 2021, așa cum era stabilit”, a spus Emil Boc, la Napoca Live.

Ca să ne convingem că proiectul este avansat, am mers pe șantier. Vă prezentăm fotografiile și vă lăsăm să trageți concluziile. Iar noi vom ține pumnii strânși constructorilor.

Așa ar urma să arate totul.

Baza sportivă La Terenuri se întinde pe 4,3 hectare de teren. Termenele stabilite inițial au fost de patru luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție, iar problemele au apărut încă de la proiectare. S-a făcut lent, iar Primăria nu a fost mulțumită de propunerea inițială și a cerut revizuirea documentației. Lucrările sunt executate de Asocierea Ro-Verde Landscaping SRL – Opentrans SRL – Electrogrup SA – Cris Garden SRL – Prospect Drill SRL.

Valoarea contractului este de 26,5 milioane de  lei, la care se adaugă TVA.

190

de hectare de spații verzi sunt în diverse faze la Cluj, unele doar pe planșe, altele în plin proces de execuție.

Clujul mai are o bază sportivă relativ nouă, cea construită de Compania Națională de Investiții și predată la 1 decembrie 2016. Emil Boc a anunțat că se va mai construi una. „La Expo Transilvania vom face un parc asemănător cu cel din Gheorgheni, dar acolo sunt mai multe hectare de teren și vom avea mai mult spațiu verde, unde cetățenii se vor putea plimba”, a subliniat primarul.

About