A furat puiul de căprioară nou-născut din pădure

Autor  admin   în       11 luni în urmã     1802 Vizualizări.  

Reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) încearcă să recupereze un pui de căprioară, luat din pădure de lângă mama lui. 

OPMCB transmite pe Facebook că a fost contactată chiar de către hoț. „În jurul amiezii, am fost contactati de pe un numar cu identitate necunoscuta de catre un barbat, destul de stresat dupa voce, care ne anunta ca doreste sa inapoieze un pui de caprior, nascut recent, care se afla in posesia acestuia din ziua anterioara inca, iar acum a realizat ca „nu este in regula”. Animalul provine din zona localitatii Marisel, a fost hranit cu lapte de vaca!! si tinut undeva la Tarnita. Am cerut imagini si filmari care sa ne clarifice starea animalului si daca acesta trebuie sa fie predat unui centru de specialitate sau poate fi repus in teritoriu, desi ar fi cam tarziu deja. I-am explicat si ca putem sa rezolvam impreuna cu vanatorii si cu politia situatia pe cale amiabila si fara consecinte de ordin legal, insa aparent, nu a fost suficient incat sa il convingem si acesta a disparut. Individul a promis ca revine cu imagini si cu numarul de telefon de contact, iar apelul cu numar ascuns ar fi „pentru siguranta”. Ei bine, in aceste conditii, nu va fi in siguranta”, este mesajul OPMCB.

MESAJ

„Atenție! Lăsați Căprioarele unde sunt și îndepărtați-vă! Iezii nu sunt abandonați”.

reprezentanții OPMCB

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.