S-a decis cine va fi noul guvernator al Deltei Dunării

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     427 Vizualizări  

Se știe cine va deveni noul guvernator al Deltei Dunării. După o îndelungată procedură de selecție, USR PLUS a stabilit că funcția va fi ocupată de Atena Groza. Această propunere urmează să fie validată în cadrul coaliției de guvernare.

Este o funcție-cheie și o misiune extrem de dificilă, întrucât Delta Dunării se confruntă cu probleme de poluare, de braconaj, de conservare a biodiversității, unii spun că e posibil chiar să dispară.

Atena Groza a fost propusă de reprezentanții PLUS, dar nu face parte din partid, ci este un expert în conservarea biodiversității.

A lucrat între 1998 și 2006 în Ministerul Mediului, în principal în calitate de coordonator al Programului LIFE al Comisiei Europene și adoptarea l’acquis comunitar în domeniile protecției naturii. A fost membru al secretariatelor tehnice ale CBD, Convenția de la Berna și CMS, reprezentant român în Comitetul ORNIS, membru în Comitetul consultativ al EUROBATS, membru al Comitetului permanent al AEWA (reprezentant pentru Europa și Asia Centrală (2005) -2008) și membru al Comitetului director al UNEP pentru biosecuritate și cooperare regională în Europa Centrală și de Est (1999 – 2001).

Din 2006 a devenit consultant independent. Principalele activități au fost coordonarea Strategiei naționale privind biodiversitatea și a planului de acțiune 2010-2020, dezvoltarea și implementarea proiectelor și studiilor privind evaluarea biodiversității, realizarea de planuri de gestionare a ariilor naturale protejate și strategii pentru dezvoltare durabilă. A funcționat ca expert LIFE pentru Comisia Europeană, consultant pentru biodiversitate pentru Word Bank, consilier personal pentru trei miniștri ai Mediului.

 

About