18×18. S-a semnat contractul pentru autobuzele electrice

Autor  admin   în       3 zile în urmã     457 Vizualizări.  

18 autobuze de 18 metri lungime. Vineri s-a semnat contractul de furnizare, către Cluj, a noilor autobuze electrice cu capacitate de 131 de călători. Polonezii au vopsit un autobuz ca la Cluj și l-au branduit cu CTP.

Valoarea contractului: peste 16 milioane euro, finanțare obținută din fonduri europene.

Noile autobuze electrice vor deservi ruta Cluj-Napoca-Florești, dar și alte trasee din municipiu, în special cele care traversează zona centrală a municipiului.

Noile autobuze vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni și vor fi integrate în actuala flotă de transport public.

Contractul semnat cu Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. are valoarea de 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Caracteristici tehnice autobuze electrice articulate Solaris Urbino:
– capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune
– spațiu pentru fotolii rulante
– spațiu pentru cărucioare de copii
– rampă de acces
– lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m
– 6 stații de încărcare rapidă: fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP
– 18 stații de încărcare lentă
– Wi-Fi și camere de supraveghere.

Pe lângă aceste 18 autobuze și stațiile de încărcare aferente, deja finanțate prin PNRR, alte 22 autobuze și stații vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze noi în perioada următoare.

 

About