100 de milioane de lei pentru Cluj! Alin Tișe: „Continuăm să investim masiv în infrastructura celui mai important oraș al Transilvaniei”

Autor  Tudor Știrbu   în       2 saptãmâni în urmã     272 Vizualizări.  

Compania de Apă „Someș” S.A a publicat în S.E.A.P anunțul privind achiziționarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Compania se află în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj. 

100 de milioane de lei, bani nerambursabili

Potrivit unui comunicat postat pe contul său de Facebook de către președintele CJ Cluj, Alin Tișe, valoarea totală a acestui contract este de 99.437.007 lei, banii nerambursabili.
„Continuăm să investim masiv în infrastructura de apă și canalizare a celui mai important oraș al Transilvaniei întrucât ne dorim ca locuitorii municipiului Cluj-Napoca să beneficieze de cele mai bune servicii de utilități publice, la standarde europene”, a transmis Alin Tișe. 

Conducte cu durată de viață de 100 de ani

În ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă, lucrările vizează, în principal, înlocuirea actualelor rețele pe o lungime cumulată de 20.000 de metri.
Noile conducte vor fi realizate din fontă ductilă, un material extrem de solid, similar oțelului, cu o durată de viață estimată de cca. 100 de ani.
Totodată, vor mai fi înlocuite conductele de branșament învechite, vor fi reabilitate căminele de vane și de branșament, vor fi montați hidranți subterani, etc. De asemenea, contractul de execuție prevede refacerea suprafețelor afectate de lucrări și aducerea lor la starea inițială.

3.500 de metri de conducte uzate, înlocuite

Referitor la rețeaua de transport al apei uzate, contractul prevede înlocuirea conductelor de canalizare din Cluj-Napoca pe o lungime de cca. 3.500 de metri.
De asemenea, vor fi reabilitate și canalele colectoare aferente canalizării, pe o lungime de 21.500 de metri. În plus, vor mai fi modernizate căminele de vizitare și cele de racord.
Totodată, suprafețele afectate de lucrări vor fi, și în acest caz, refăcute. Valoarea totală estimată a acestui contract este de 99.437.007 lei, banii nerambursabili fiind asigurați prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul proiectului în valoare de 355,6 milioane câștigat de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.